Muutos on mahdollisuus

Koronapoikkeusolot vaikuttavat meidän kaikkien toimintaan. Ilman puskureita yrityksiä voi kohdata akuutti kassakriisi. Talouskriisi on nostanut esille sen, kuinka vähän ihmiset tietävät omasta taloustilanteestaan.

Muutos pakottaa sopeuttamaan niin yrityksen kuin yrittäjän toimintaa uuteen tilanteeseen. Jos vain energia riittää, katse kannattaisi suunnata jo tulevaan, uuteen normaaliin ja ottaa muutos mahdollisuutena.

Tiukassa taloustilanteessa voi pohtia esimerkiksi seuraavia asioita:

 1. Yhtiömuoto: 
  1. Toimitko tällä hetkellä yhtiömuodossa, joka tukee sinua pitkäaikaisessa säästämisessä?
  2. Pitäisikö toiminimen ja palkan sijasta ollakin osakeyhtiö, johon voi luonnokkaasti kerryttää varoja säästöön?
  3. Jos sinulla on kommandiittiyhtiö, kyseissä yhtiömuodossa voi huomaamatta elää yli varojen. Tästä kielii yhtiön oma pääoma. Miltä se näyttää?
 2. Kassavirta ja tulevaisuuden suunnittelu:
  1. Mikä on syynä siihen, että hammaslääkäriyrittäjän hyvästä kuukausilaskutuksesta huolimatta pankkitilin saldo ei riitä kuukausittaisten laskujen maksuun?
  2. Cash is King!
 3. Kulujen sijasta katse liikevaihtoon
  1. Tulevina viikkoina ja kuukausina laskutus voi notkahtaa valtiovallan määräyksien johdosta, ja monet kulut juoksevat silti. Kriisitilanne korostaa liikevaihdon merkitystä. Niin kriisissä kuin normaalioloissa liikevaihto on kaiken alku, juuri ja lähtökohta. Mitä voin tehdä liikevaihdon eteen?
  2. Keskity niihin asioihin, joihin voit itse vaikuttaa. Kaikkeen et voi.
  3. Älä lietso paniikkia ja pelkoa, vaan palvele potilaitasi mahdollisimman normaalisti olosuhteiden rajoissa. Voitko hyödyntää vaikka puhelinneuvontaa tai etäpalveluja?
 4. Talouden hallinta ja taloudellinen neuvonantaja?
  1. Tukeeko ja ohjaako kirjanpitäjäsi sinua riittävästi?
  2. Hyödynnätkö jo sähköistä kirjanpitoa vai meneekö aikaasi edelleen kuittien keräilyyn ja kantamiseen?
 5. Aika uudelle?
  1. Jos toimit ns. ketjussa, mistä maksat vuokraa? Olisiko aika omalle vastaanotolle?
  2. Onko koronakotikaranteenien myötä välillä mieleen hiipinyt ajatus, että vapaa-aikaa haluaisi jatkossakin enemmän? Mitä voisin muuttaa omassa ajankäytössäni?

Kielokalliolta autamme talousasioissa niin tiukoissa alamäissä kuin nousussa. Ole rohkeasti yhteydessä, niin pidetään taloutesi oikealla polulla!

Pysytään terveinä!

Ota yhteyttä