Asiakaskokemuksia

Enemmän aikaa välittää

Yleishammaslääkäri ja hammaslääketieteen tohtori Päivi Jussilan vastaanotto toimii Technopoliksen ja Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen välittömässä yhteydessä. Yrittäjyys ja itsenäinen yhtiö sopivat hyvin toimintaympäristöön. Autonomia antaa mielekästä vapautta ja väljyyttä toiminnan vastuulliseen kehittämiseen.

– Yrittäjänä voit paremmin räätälöidä niin toimenkuvasi kuin työsikin ammatilliseen elämänkaareen sekä elämäntilanteeseen sopivaksi. Omassa yrityksessä voit toisaalta suunnitella pitkälle vastaanoton tulevaisuutta ja samalla pystyt tekemään tarvittaessa nopeasti päätöksiä toiminnan optimoimiseksi. Päätöksenteon ketteryys on vahvuus muuttuvassa toimintaympäristössä. Suomessa harva ala on niin säännelty kuin suun terveydenhoito. Vaativassa toiminnassa edellytetään huolellisuutta annettuja säännöksiä noudattaen sekä omaa toiminnan kontrollia. Selkeät ohjeet ja toimintaraamit helpottavat arkea ja antavat tukevan perustan vastaanoton koko toiminnalle.

Yrittäjähammaslääkärillä ei välttämättä ole tietotaitoa tai riittävästi aikaa perehtyä yritysjuridiikan ja liiketalouden muuttuviin koukeroihin kliinisen työn ohessa. Tätä painottaa myös Jussila:

– Työssämme tärkeintä on potilas, jonka näkökulmasta olemme sekä asiantuntija- että palvelutehtävissä. Kielokallio on tarjonnut yhtiölle sopivat hallintopalvelut ja asiantuntijuutta; tehtävät hoidetaan sopimuksen mukaan kokonaisvaltaisesti. Muun muassa henkilöstöhallinto, verotus, laskut, vakuutukset ja lupa-asiat hoituvat Kielokallion kautta. Kiitokset kohdistuvat palvelun ehjään toimivuuteen ja luontevaan mutkattomuuteen.

– Kaikki on sujunut hyvin. Asiat tehdään oikein ja oikeaan aikaan. Kielokallion toimintakulttuuri sopii tapaamme toimia. Kuvailisin sitä reiluksi ja avoimeksi kulttuuriksi, jossa kukin asiantuntija hoitaa viimeistellysti tehtävänsä samalla kun yritykseni tarpeet otetaan huomioon, kertoo Jussila.

Päivi rohkaisee kaikkia ja etenkin nuoria kollegoitaan tutkimaan yrittäjyyden tuomia mahdollisuuksia. Yrittäjänä hän kokee voivansa toteuttaa monipuolisemmin ammatillista potentiaaliaan samalla kun työn hedelmistä voi nauttia.

– Kun taustatukena on osaava yhteistyökumppani, voit keskittyä työskentelemään potilaan parhaaksi. Kielokallion avulla sinulla on enemmän aikaa tärkeimpiin asioihin. USA:ssa ehkä sanottaisiin more time to care, hymyilee Jussila.

Tukea läpi koko yrittäjyyden elinkaaren

Yleishammaslääkäri Johannes Finnilällä on monipuolinen yrittäjäura takanaan. Ensimmäisen oman yrityksen hän perusti vuonna 2016, kun eläkkeelle jäävä hammaslääkäri etsi vastaanotolleen uutta omistajaa. Kaupan mukana seurasi valmiit tilat sekä potilaskanta, joten puitteet varsinaiseen hoitotyöhön olivat kutakuinkin kunnossa. Kahden hammaslääkärin välisessä kaupanteossa auttoi Kielokallio. Näin varmistettiin molemmille osapuolille juridisesti oikein menevä ja reilu kauppa. Vastaanoton perustamiseen liittyi myös lupa-asioita ja lääketieteellisiä velvollisuuksia, joiden varalle hammaslääkärin koulutusohjelma ei erikseen valmenna. Onneksi Kielokallio osoittautui erinomaiseksi yhteistyökumppaniksi yrittäjyyden alkutaipaleella.

– Kielokallio auttoi yrityksen perustamisessa kaikin tavoin, myös sellaisissa asioissa, joita emme itse osanneet ottaa huomioon. Muun muassa hygienia- ja omavalvontasuunnitelmat, karenssiasiat ja myöhemmin myös kirjanpito hoidettiin heidän toimestaan esimerkillisesti. Kun lähdimme laajentamaan vastaanottoa, ensin remontoimalla vanhaa ja sitten ostamalla kokonaan uudet tilat, auttoi Kielokallio lupamuutoksissa ja tarkastuksissa. Vastaanottojen parissa työskentelevä rakennusyrittäjäkin löytyi Kielokallion kautta, kuvailee Finnilä.

Yritys myytiin muutamaa vuotta myöhemmin, minkä jälkeen Finnilä työskenteli toiminimellä, joka sittemmin muutettiin osakeyhtiöksi. Tätä nykyä Johannes toimii ns. vuokralaishammaslääkärinä oman osakeyhtiönsä lukuun. Kielokallio on edelleen tukena, kuten on ollut läpi koko yrittäjyyden tähänastisen elinkaaren.

– Kielokallio on paljon muutakin kuin tilitoimisto tai lakiasiaintoimisto; asiantuntijat huolehtivat yrittäjästä ja hänen asioistaan kokonaisvaltaisesti. Kielokallion avulla toiminta on kannattavampaa ja teet taloudellisesti parempaa tulosta. Omaa yritystä on helppo pyörittää, kun kaikki toimii, kehuu Finnilä.

Kun Johannes aikoinaan päätti ryhtyä yrittäjäksi, ei palveluntarjoajia tarvinnut sen enempää kartoittaa. Kielokallion maine puhui hammaslääkäripiireissä puolestaan. Palvelu osoittautui niin laadukkaaksi, että oli sanomattakin selvää, että yhteistyö jatkuisi myös tulevaisuudessa – oli yrittäjyyden muoto mikä tahansa. Jos Finnilältä kysytään, on yritystoiminta hammaslääkärille täydellinen valinta ja Kielokallio siihen juuri oikea kumppani.

– Suosittelen ehdottomasti omaa yritystä kaikille sitä harkitseville – se on kannattavaa ja kaiken lisäksi kivaa. Kun otat Kielokallion mukaan asiantuntijaksi ja neuvonantajaksi, niin kuvio on sillä selvä, vakuuttaa Finnilä iloisesti.

Yhteenveto Kielokallion asiakaskyselystä 2019

Kielokallio on luotettava ja monipuolinen toimija. Asiointi on ripeää ja täsmällistä. Tekemisen ote on asiantunteva. Kielokalliolla on suosittelijoita ja asiakasviestintä on ollut oikea-aikaista ja hyvin kohdennettua. Kielokallio on spontaanissa muistamiskysymyksessä ainoa tunnettu toimija alalla.

Asiakkaat kertovat

”Olen todella tyytyväinen koko prosessiin. En olisi itse pystynyt tähän yksin. Pääsee niin paljon helpommalla. En olisi kaikkea itse hoksannut ajatella. Kielokalliolla mahdottoman hyvä asiantuntemus. Kantapään kautta olisi saanut maksaa omista virheistäni kuitenkin. Tiinan kanssa oli turvallinen olo. Voin aina soittaa tai laittaa sähköpostia ja kysellä mieltä askarruttavia asioita. Olen vieläkin joka aamu onnellinen kun herään siitä, että kaupat tehtiin.”

”Tiina otti heti asiantuntijan otteella prosessin haltuun ja oli mukana loppuun asti. Lämpimästi voimme suositella Kielokalliolta muillekin yrityksen myyntiä harkitseville. Kaikin puolin välitöntä palvelu. Saimme apua kellonaikaan katsomatta. Asiointi oli helppoa. Ja ripeys! Tiina tarttui heti asiaan!”

Hammaslääkäriketjulle liiketoimintansa myynyt, eläkeikää lähestyvä hammaslääkäri kokee, että Kielokallion apu yrityskaupan tekemisessä oli korvaamatonta. ”Yrityskauppani hoitaneen Kielokallion asiantuntemus on huippuluokkaa. Heidän osaamiseensa voi luottaa täysin.” Hän kannustaa myös nuorempia hammaslääkäreitä käyttämään Kielokallion palveluita. ”Yksikin virhe voi tulla kalliiksi, kun sopimus on allekirjoitettu. Itselläni ei olisi ollut mitään mahdollisuutta ymmärtää kaikkia mutkia ja pykäliä, eikä aikaa perehtyä niihin. Sote-uudistus, GDPR-asetus ja digiajan mukanaan tuomat muutokset saavat äkkiä kustannukset karkaamaan ja ajan loppumaan. Kielokallion avulla hammaslääkäri tietää, mitä lain puitteissa voi tehdä ja miten vastaanoton talous pysyy kunnossa.”

Tilaa uutiskirje!

Haluatko kuulla toimialan viimeisimmät käänteet ja ajankohtaiset puheenaiheet?

Liity postituslistallemme, niin pysyt ajantasalla!

Kiinnostuitko?

Haluatko tietää lisää Kielokallion palveluista? Jätä meille viesti, niin palaamme sinulle takaisin pikimmiten!

Miten haluat, että otamme sinuun yhteyttä?*
PuhelimitseSähköpostitse

Sivuilla käytetään evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin käyttäjän päätelaitteen selainasetusten mukaan.
Copyright © 2021 Kielokallio