Talousnäkökulmaa vastaanottotoimintaan

Hammaslääkärilehden Nuori Poraa haastatteli Kielokallion perustajaa Tiina Ojalaa yrittäjyydestä ja yritystaloudesta. Lue juttu kokonaisuudessaan syyskuun Hammaslääkärilehdestä (nro 10/18)!

”-Hammaslääkärin ei tarvitse tietää kaikkea vastaanotostaan, mutta on vaarallisinta, jos ei tiedä, mitä ei tiedä, Tiina Ojala summaa.

Suurimmat mahdollisuudet vaikuttaa vastaanoton toimintaan on omassa yrityksessä. Se on Ojalan mukaan edelleen hyvin varteenotettava vaihtoehto, joka tuo lääkärille paljon valinnanvaraa. Samalla, kun hammaslääkäri voi valita melko vapaasti potilastyössään käyttämänsä laitteet, menetelmät ja ajan, jonkun on kuitenkin varmistettava, että kaikki on kunnossa myös juridisesti ja rakennusteknisesti. Yrittäjällä on oltava toimilupa, ja taustalla tarvittavan infran ja laitteistojen lakisääteiset vaatimukset on täytettävä. – Hammaslääkärin ei suinkaan itse tarvitse tietää, paljonko vaikkapa putkistossa on painetta ja ilmanvaihdossa virtausta per sekunti. Täytyy kuitenkin tietää, kuka niistä vastaa.

Yritystaloudellinen näkökulma auttaa selkeyttämään omaa paikkaa myös julkisessa organisaatiossa ja hahmottamaan, mitkä asiat kuuluvat omaan työkuvaan. Talous ja eurot pyörivät taustalla kaikessa toiminnassa niin yksityisellä kuin julkisella puolella. Soteen valmistautuessa se ei ole ollenkaan hullumpi näkökulma.”

Ota yhteyttä