Sotea odotellessa: osakeyhtiö pystyyn ja toiminta kannattavaksi

Sotea odotellessa ei kannata olla täysin odottelukannalla ja jäädä tuleen makaamaan. Toimintaympäristön muuttuessa kilpailu kiristyy, ja oman vastaanoton toiminnan taloudellinen kannattavuus on entistä tärkeämpää. Sotea odoteltaessa voi olla hyvä hetki hioa vastaanoton ja yrityksen asiat entistäkin parempaan kuntoon sekä tarkistaa omalle toiminnalle paras yritysmuoto.

Talousasiat kuntoon ja haltuun

Ovatko vastaanottosi tarveaine- tai henkilöstökulut tavanomaisella tasolla tai liian suuria? Tai ovatko markkinointiin käyttämäni rahat kohtuullisia? Mitä laskutus kertoo toiminnasta?

Tiedätkö ja osaatko Sinä yrityksesi talousasiat? Mitä talousnumerot kertovat käytännön työstä ja miten niitä voisi petrata edelleen?

Talous ja raha vaikuttavat terveydenhuollon ammattilaisen työhön. Toki lähtökohtaisesti laadukas asiakaspalvelu ja kliininen työ johtavat loppujen lopuksi myös taloudelliseen voittoon. Aina yritystoiminta ei kuitenkaan ole taloudellisesti kannattavaa, vaikka pankkitilillä rahaa olisikin.

Kielokallio voi auttaa vastaanottotoiminnan talouden ja kannattavuuden parantamisessa. Hyvä tilitoimisto toki hoitaa kirjanpidon ja laatii selkeät raportit. Kielokalliolta toimimme käytännön talousneuvontajana, linkkinä vastaanoton sekä tilitoimiston välillä. Selvennämme, mitä talousluvut kertovat kliinisestä työstä, hiomme hallintokäytännöt, analysoimme toimintaa ja teemme kehitysehdotuksia. Ennen kaikkea yrittäjä oppii samalla itsekin ymmärtämään, miten yrityksellä ja vastaanotolla oikeasti menee.

Osakeyhtiön perustaminen

Enemmistö hammaslääkäreistä toimii edelleen perinteisesti toiminimellä ammatinharjoittajana ilman yhtiötä. Tämä selittynee erityisesti sillä, että toiminimeä on pidetty osakeyhtiötä helpompana työkaluna.

Osakeyhtiön kautta toimiminen yleistynee kuitenkin tulevaisuudessa.

Tätä voi vauhdittaa muuttuva pakottava lainsäädäntö. Toiseksi osakeyhtiön pyörittäminen on nykyisin hieman helpompaa, koska voimassa oleva lainsäädäntö on vähentänyt osakeyhtiön ylläpitämiseen liittyvää byrokratiaa. Kolmanneksi myös terveydenhuollon ammattilaisten kasvava osaaminen ja ymmärrys raha-asioista lisännee vähintäänkin tarvetta tarkistaa itselle kaikkein järkevin yritysmuoto.

Olipa toimintaympäristö mikä tahansa, yritysmuoto kannattaa miettiä myös verotuksen sekä oman toiminnan laadun, koon ja tavoitteiden näkökulmasta. Esimerkiksi joskus osakeyhtiö on enemmän vakavasti otettava, ammattimaisempi toimintamuoto.

Yritysmuoto kannattaakin valita huolella sekä selvittää eri vaihtoehdot. Kielokalliolta autamme selvityksessä, yhtiön perustamisessa sekä siihen liittyvissä lupa-asioissa alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella.

Ota yhteyttä