Yrityksen verotus voi tuntua vaikealta asialta. Kun kysyt rohkeasti neuvoa, sinun ei tarvitse huolehtia verotuksen koukeroista eikä pelätä yllättäviä kuluja. Toimimme mielellämme luotettavana veroasiantuntijanasi kommunikoiden läpinäkyvästi ja luotettavasti verotuksesta.  

Asiantuntevaa veroneuvontaa

Yritysmuodon valinta ja verotus

Tunnemme perusteellisesti toiminimellä ja osakeyhtiössä työskentelyn erot, joten osaamme optimoida ansainnan vaihtoehdot. Avaamme verotuksen eroja ja selvitämme, mikä on sinulle tarkoituksenmukaisin työskentelymuoto. Perustamme esimerkiksi osakeyhtiön puolestasi nopeasti ja huolehdimme kaikista yhtiöoikeudellisista asioista.

Kielokallio suosittelee yksityislääkärille yritysmuodoksi useimmiten osakeyhtiötä toiminimen (eli ammatinharjoittajan) sijaan.

Tähän on monta syytä. Tyypillisesti yksityislääkäri tienaa vuodessa sen verran, että osakeyhtiön perustaminen kannattaa. Toimitpa sitten vuokralaisena tai omistamallasi vastaanotolla. Osakeyhtiössä on mahdollista päättää itse toiminimeä joustavammin ansioidensa käytöstä. Voit nostaa palkkaa, osinkoa tai jättää varoja yhtiöön kasvamaan. Näin pääsee hiljalleen hyödyntämään myös ns. kevyemmin verotettavaa osinkoa. Toiminimellä toimittaessa ansiot verotetaan aina lähes kokonaan palkkana, eikä vaihtoehtoja ole.

Toiseksi osakeyhtiössä kulujen kirjaaminen yrityksen kuluksi on monesti toiminimeä selkeämpää. Osakeyhtiössä voi esimerkiksi omistajayrittäjäkin ottaa liikunta- ja kulttuuriseteleitä firman piikkiin. Toiminimellä toimittaessa yrittäjän liikunta- ja kulttuuriseteleitä ei voi vähentää toiminimen verotuksessa, eikä yritys voi maksaa yrittäjälle verotuksessa vähennyskelpoista palkkaa.

Edelleen osakeyhtiönä toimittaessa rahoitusjärjestelyt ja yritystoiminnan kasvattaminen on selkeämpää. Osakeyhtiö voi olla myös uskottavampi esimerkiksi markkinoinnissa.

Mielikuvissa osakeyhtiön perustaminen ja pyörittäminen on hankalaa ja raskasta. Yritystoimintaan kuuluu aina jonkin verran paperityötä ja kehittyvä sähköinen viranomaisasiointi helpottaa hommia. Toiminimenkin perustaminen edellyttää osakeyhtiön lailla muutaman sivun perustamisilmoitusta. Osakeyhtiöille asetetut toimiluvan ja (kahdenkertaisen) kirjanpidon vaatimukset auttavat yrittäjääkin hahmottamaan toimintansa kuntoa ja talousasioitaan paremmin. Kaiken kaikkiaan vaiva kannattaa nähdä, kun toisaalta on mahdollisuus parempaan ansaintaan.

Lääkärit ja hammaslääkärit ovat perinteisesti toimineet ammatinharjoittajina toiminimellä, ilman osakeyhtiötä. Nykyisin osakeyhtiö toimintamuotona on kuitenkin tarkoituksenmukainen vaihtoehto myös terveydenhuollon toimialalla, heti yrittäjyyden alusta lähtien.

Osakeyhtiön voi perustaa Suomessa nyt ilman pakollista pääomaa. Yritysmuodon muuttaminen toiminimestä osakeyhtiöksi ilman veroseuraamuksia on mahdollista, kun se tehdään tarkasti tiettyjen sääntöjen mukaan.

Ansainnan tulouttaminen ja verosuunnittelu

Suunnitellaan yritystoimintasi siten, että toimit ja maksat maksuja fiksusti!

Varallisuuden kotiuttaminen yrityskaupan ja omistusjärjestelyn yhteydessä

Omaa vastaanottotoimintaa lopettaessa halutaan varmistaa potilaiden palvelu jatkossakin. Sen lisäksi talousnäkökulmasta on tärkeää selvittää, kannattaako vastaanoton kaupassa myydä oma yhtiö vai yhtiön liiketoiminta. Kun oma kliininen työ ja muu yritystoiminta päättyy, tulee yrityksen purkaminen ajankohtaiseksi. Nämä kaikki seikat vaikuttavat lopettavan yrittäjän omaan verotukseen.

Me tunnemme yritystoiminnan ja verotuksen sen päätepisteessäkin ja teemme yritystoiminnan lopetuksen kanssasi varallisuuden kotiuttaminen huomioiden.

Tilaa uutiskirje!

Haluatko kuulla toimialan viimeisimmät käänteet ja ajankohtaiset puheenaiheet?

Liity postituslistallemme, niin pysyt ajantasalla!

Kiinnostuitko?

Haluatko tietää lisää Kielokallion palveluista? Jätä meille viesti, niin palaamme sinulle takaisin pikimmiten!

Miten haluat, että otamme sinuun yhteyttä?*
PuhelimitseSähköpostitse

Sivuilla käytetään evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin käyttäjän päätelaitteen selainasetusten mukaan.
Copyright © 2021 Kielokallio