Me osaamme puhua ja tehdä juridiikkaa käytännönläheisesti ja selkeästi sanomatta sanaakaan pykälistä!

  • Olemme erikoistuneet yritystoiminnan ja terveydenhuollon juridiikkaan. 
  • Terveydenhuollossa toimiluvat, toimitilatarkastukset, omavalvontasuunnitelmat ja muut lakisääteiset velvoitteet ovat ydinosaamistamme.
  • Näemme yrittäjän ja yrityksen aina kokonaisuutena.
  • Juridiikka liittyy kaikkeen liiketoimintaan. Niin lääkärin työtä, markkinointia kuin vaikkapa osakeyhtiötä velvoittavat taustalla kunkin oikeuden alan erityislainsäädäntö.

Juristia kannattaa siis konsultoida jo etukäteen suunnitteluvaiheessa sen sijaan, että antaa maidon kaatua ensiksi maahan!

Meille Kielokalliolla juridiikka on vain yksi työkalu saavuttaa liiketoiminnan tavoitteet. Se on luonnollinen osa kaikkea muuta ja kokonaisuutta. Rautaisella osaamisellamme, kokemuksellamme ja ennen kaikkea asenteellamme lakiasiat hoituvat jouhevasti!

Meillä juristinkin tehtävässä keskiössä ovat aina asiakkaamme, heidän tavoitteensa ja heidän asiakkaansa. Selvitämme aina ensimmäiseksi konkreettisen käytännön tavoitteen tai ongelman. Sen jälkeen ratkaisemme sen.

Lakimiehen on osattava tehtävä omaa portinvartija-asiantuntijatyötään aidosti lisäarvoa tuottaen, mikä edellyttää liiketoimintaan sisältyvien riskien sietämistä ja muitakin keinoja kuin pelkkä EI-sana.

Juristin tehtävä liiketoiminnassa on huolehtia siitä, että organisaatio sekä ymmärtää ja tulkitsee oikein, mutta myös tosiasiallisesti välittää yrityksen menestymisestä, toiminnan lainmukaisuudesta, riskeistä ja maineesta. Parhaimmillaan juridiikka tukee yrityksen organisaation yrittäjähenkisyyden ja yksilötason vastuunkannon kehittymistä.

”Yritysjuridiikalla ei ole itseisarvoa. Juridiikkaa ei siis tarvittaisi, jos ei olisi sääntöjä tarvitsevia yhteiskuntaa ja sen toimijoita. Tuottaakseen lisäarvoa yritykselle ja asiakkaalle yritysjuristin on ymmärrettävä yrityksen asiakkaan näkökulma, yrityksen liiketoiminta- ja ansaintamalli sekä toimiala ja markkina. Kun ymmärtää liiketoiminnan toimintaympäristön, vasta sitten on mahdollista ymmärtää oma asiantuntijaroolinsa kokonaisuudessa ja suhteuttaa se kokonaisuuteen oikeassa mitassa. Vasta tarjoilemalla juridiikkaa oikeassa määrin kokonaisuudessa tuottaa asiakkaalle ja liiketoiminnalle parhaan hyödyn ja voi integroitua liiketoimintaan.”

– Kielokallion perustaja Tiina Ojala väitöskirjassaan 2019.
Tiina on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori ja oikeustieteiden maisteri. Lisäksi on hän suorittanut oikeustieteissä kansainvälisen LL.M.-jatkotutkinnon sekä johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Lataa väitöskirja kokonaisuudessaan »

Tilaa uutiskirje!

Haluatko kuulla toimialan viimeisimmät käänteet ja ajankohtaiset puheenaiheet?

Liity postituslistallemme, niin pysyt ajantasalla!

Kiinnostuitko?

Haluatko tietää lisää Kielokallion palveluista? Jätä meille viesti, niin palaamme sinulle takaisin pikimmiten!

Miten haluat, että otamme sinuun yhteyttä?*
PuhelimitseSähköpostitse

Sivuilla käytetään evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin käyttäjän päätelaitteen selainasetusten mukaan.
Copyright © 2021 Kielokallio