Osakeyhtiön käynnistyksen ajankohtaisia asioita

Tervetuloa perustamaan osakeyhtiötä meidän kanssamme, prosedyyrin vaikein osuus on tehdä se ensimmäinen yhteydenotto :-). Sen jälkeen prosessi etenee Sinulle helposti ja Sinua rasittamatta. Me huolehdimme osakeyhtiön käynnistämisen toimilupineen avaimet käteen -periaatteella kerralla kuntoon toivomassasi aikataulussa.

Osakeyhtiötoiminnan aloittamisessa kannattaa huomioida ja miettiä ainakin seuraavia asioita:

  • Aikaa on hyvä varata muutama kuukausi. Pisin aika menee toimilupahakemuksen käsittelyaikaan. Valviran myöntämän valtakunnallisen luvan käsittelyaika on nyt tällä hetkellä (maaliskuu 2023) noin yksi kuukausi. Aluehallintovirastot (AVI) käsittelevät uuden paikallisen luvan lupahakemuksen noin kahdessa kuukaudessa, lukuun ottamatta ruuhkautunutta Etelä-Suomen aluehallintovirastoa, jossa käsittelyaika on noin kuusi kuukautta.
    • Jos yhtiösi toimii yhden AVI:n alueella, yhtiö tarvitsee paikallisen luvan. Kahden tai useamman AVI:n alueella toimivalle yhtiölle haetaan valtakunnallinen Valviran lupa. Toimipaikat ilmoitetaankin lupahakemuksessa ja ne kannattaa miettiä valmiiksi jo alkuvaiheessa.
  • Osakeyhtiöön ei tarvitse enää tänä päivänä laittaa pakollista osakepääomaa, eli osakeyhtiön voi perustaa ilman osakepääomasijoitusta. Osakeyhtiön rekisteröinti maksaa vähimmillään 240 euroa.
  • Paikallisen aluehallintoviraston myöntämän luvan lupapäätösmaksu on 1.200 euroa ja Valviran valtakunnallisen luvan 2.200 euroa. Lupamaksu laskutetaan yhtiöltä lupapäätöksen jälkeen.

Eli tee etenemispäätös nyt ja ota meihin yhteyttä! Pääset hyödyntämään osakeyhtiötä ja nauttimaan yrittäjyydestä ajallisesti ja rahallisesti, helposti ja turvallisesti!

Toivomme kuulevamme Sinusta pian :-).

Aurinkoisia päiviä kevääseen toivottaen

Tiina ja Kielokallion väki

Ota yhteyttä