Osakeyhtiö uudeksi vuodeksi 2024

Oletko miettinyt oman yritystoiminnan aloittamista osakeyhtiön kautta vuoden 2024 alusta?

Prosessi osakeyhtiön perustamiseksi ja yksityisen terveydenhuollon toimiluvan hakemiseksi kannattaa käynnistää jo pian. Kliinisen työn voi aloittaa osakeyhtiön kautta vasta sitten, kun osakeyhtiö on perustettu ja yhtiö on saanut toimiluvan.

Yksityisiä terveydenhuollon palveluita tuottavan osakeyhtiön käynnistys kestää tällä hetkellä (toukokuussa 2023) 2–6 kuukautta. Osakeyhtiön rekisteröinnin käsittelyaika on vain 3–5 arkipäivää, mutta toimilupapäätöksen käsittelyyn voi vierähtää useita kuukausia. Erityisesti Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella toimittaessa kannattaa perustamisprosessiin varata vähintään kuusi kuukautta poikkeuksellisen pitkien käsittelyaikojen vuoksi.

Aikataulun lisäksi yritystoiminnan käynnistämisen alkuvaiheessa kannattaa valmiiksi miettiä, missä toimipaikoissa osakeyhtiö tulisi toimimaan. Yhden toimilupahakemuksen hinnalla lupahakemukseen voi sisällyttää viisi toimipaikkaa. Jos toimintaa on kahden tai useamman aluehallintoviraston alueella, lupahakemuksen käsittelee Valvira. Toukokuussa 2023 aluehallintoviraston maksu on 1 440 euroa ja Valviran 2200 euroa. Lisätoimipaikoista viranomainen veloittaa lisämaksun.

Vuodenvaihde on myös usein luonteva aloitusajankohta erityisesti verotuksellisesti, kun toiminimi muutetaan osakeyhtiöksi. Muutos voidaan toki ajoittaa muuhunkin ajankohtaan.

Me Kielokalliolla olemme Sinun apunasi yritystoiminnan käynnistämisessä ja toiminimen muuttamisessa osakeyhtiöksi. Toimimme avaimet käteen -periaatteella siten, että käynnistysvaihe sujuu mutkattomasti ja yritystoiminta lähtee oikeille urille heti alusta alkaen!

Ota yhteyttä