Osakeyhtiö: Myös vuokralaiselle ja tk-hammaslääkärille

Osakeyhtiö ei ole kannattava pelkästään oman vastaanoton omistajille. Osakeyhtiömuotoinen kannattaa myös, jos toimit ns. vuokralaisena toisen yrityksen (ketju tai toisen omistama vastaanotto) tiloissa. Yhä useammin osakeyhtiön kautta voi toimia myös terveyskeskuksessa.

Yksityishammaslääkärinä ja lääkärinä osakeyhtiö kannattaa sekä kokoaikaiselle että osa-aikaiselle.

Osakeyhtiö antaa valinnanvapautta ja on taloudellisesti järkevämpi kuin toiminimi. Oikeastaan toiminimellä tai työsuhteella ei ole tätä nykyä erityisiä etuja osakeyhtiöön verrattuna. Osakeyhtiö voittaa kaikilla mittareilla.

Osakeyhtiöllä ainakin kolme olennaista etua toiminimeen verrattuna: 

  1. Osakeyhtiössä omistaja päättää aina itse, mitä tekee voitolle: ottaako rahaa yhtiöstä palkkana tai osinkona taikka haluaako jättää rahaa vaikka säästöön yhtiöön. Toiminimellä et voi tätä itse päättää, vaan kaikki vuoden päätteeksi kulujen jälkeen jäävä voitto verotetaan palkkana verokortin mukaisella veroprosentilla.
  2. Osakeyhtiö on toimiva pitkäaikaisen säästämisen ja sijoituksen muoto – säästöpossu. Yhtiöön voi kerryttää varallisuutta, jota voi niin halutessaan nostaa osinkona, tietyin edellytyksin vain 7,5 %:n veroprosentilla. Vuosien kuluessa mitä enemmän osakeyhtiössä on varallisuutta, sitä enemmän pääsee nostamaan yhä enemmän osinkoa.
  3. Kun osakeyhtiön perusta rakennetaan oikein, osakeyhtiöllä voi olla myös muuta toimintaa, kuten esimerkiksi sijoitustoimintaa. 

Me autamme osakeyhtiön käynnistyksessä ja pyörityksessä avaimet käteen -periaatteella ja huolehdimme Sinusta yrittäjänä!

Ota yhteyttä ja laitetaan homma kuntoon!

Ota yhteyttä