BLOGI: Vastaanoton myynti ja raha

Hammaslääkärilehden 21.8.2017 Nuori poraa –palstalla Anni Temonen kirjoitti hammaslääkärin rahantajun kehittämisestä. Vaikka kliininen työ on hyvinkin konkreettista, lopullinen taloudellinen merkitys ja vaikutus voi olla ajoittain haasteellista hahmottaa.

Vastaanoton myyntihinta

Millä hinnalla vastaanottosi olisi myytävänä?

Aivan odottamatta vastaanottosi ovella saattaa koputella yrityksesi ostamisesta kiinnostunut ostajaehdokas ja tiedustella myyntihalukkuuttasi sekä hintapyyntöäsi. Kun itsellään on oma näkemys oman yrityksen kunnosta ja arvosta, ei tule yllätetyksi housut kintuissa ostoyhteydenotossa.

Vastaanottotoiminnan arvonmääritys on hyödyllinen työkalu, kun miettii tulevaisuuden vaihtoehtojaan ja sitä, kannattaako kauppaprosessiin lähteä ja missä vaiheessa.

Yrityksen arvonmääritykselle on olemassa lukemattomia arvonmääritys- ja kauppahintamalleja. Verottajallakin on omansa. Nämä eivät kuitenkaan aina pienempiin yrittäjävetoisiin yrityksiin suoraan sellaisenaan sovellu. Muistaa kannattaa myös, että yrityksen arvonmäärityskin toimii vasta pohjana kauppahintaneuvotteluille.

Paras arvonmääritys laaditaan aina tapauskohtaisesti juuri kyseinen toimiala ja markkina tuntien.

Vastaanotto myyntikuntoon

 Toiminko taloudellisesti?

Mandatum Lifen mukaan 34 % yrittäjistä varautuu eläkevuosiin pitämällä yritystään myyntikunnossa. Tosiaan, taloudellisesti toimiva yritys ja vastaanotto antaa turvaa, mutta ihan myös taloudellista vapautta toteuttaa unelmia – erityisesti yrityskaupan jälkeen.

Terveydenhoitopalveluja annetaan potilaan tilanteen edellyttämällä tavalla ja potilaalla on oikeus laadultaan hyvään hoitoon. Yritystoiminnan menestys ja kannattavuus kulkee toki käsi kädessä laadun kanssa. Usein vastaanotolla kliininen osaaminen sekä asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys ovat huippuluokkaa, mutta käytännön toiminnan taloudellisuus jää vähemmälle huomiolle.

Joku päivä vastaanottotoiminnasta on luovuttava ja oma yrittäjyys loppuu varmasti – tavalla tai toisella. Moneen tilanteeseen voi varautua onneksi jo etukäteen. Yrityksestä luopumista kannattaa siis ajatella jo perustamispäivästä alkaen.

 Me Kielokalliolta tiedämme, miten keskinkertaisista tai hyvistä vastaanotoista tulee loistavia ja alansa parhaita. Ja autamme mielellämme Sinua ymmärtämään ja rakentamaan toimintamallin, jossa hoitohuoneen kliininen työ muuttuu konkreettisesti taloudelliseksi voitoksi.

Ota yhteyttä